13/09/1998

Corsica 1998

Het symbool van Corsica staat op de schoorsteen van de overzetboot. Dit stelt een vrijheidsstrijder voor vechtende tegen zijn over- heerser. (Frankrijk).
Bastia is het beginpunt. Het is verplicht de kustweg te volgen (er is maar 1) die volledig het noorden van Corsica omcirkelt. Ongerepte en onherbergzame natuur wacht op jou !!!! Wegen zijn slecht onder- houden maar hebben prachtige vergezichten.
Racen niet mogelijk, maar het landschap compenseert ten volle. Zeer goede verzorgde campings maar vergeet geen keper- nagels mee te nemen want gewone pikketten krijg je onmogelijk in de rotsgrond. St. Florent is een aanrader want ligt aan de zee.
St. Florent heeft zelf een leuke jachthaven en een belfort. Lekker eten en drinken .... burpssss.
Maanlandschappen en vergezichten op +100m boven de zee. Corsica is een prachtig natuurreservaat waar zelf blijkbaar mensen moeilijk kunnen overleven. Overal staan er leeg- staande vervallen huizen als bewijs van de onherbergzaamheid.
Prachtige natuur waar men gewoon stil van wordt. Enkele avondfoto's vanuit: Porto. Een aanrader want prachtige zonsondergang. Een echte aanrader is het huren van een Zodiac om de grotten en kloven te bezoeken.
We rijden nu van Porto via het binnenland (bergen) naar het oosten. Hierbij moet men opletten voor loslopende .........varkens. (ps ook honden, geiten en koeien)
In het onherbergzame landschap kom je zelfs autowrakken tegen. We zijn niet verder afgedaald daar alles meer toeristisch is. Het echte zuiden schijnt wel mooi te zijn.

Klik hier op de link voor het verslag in oud HTML formaat